Служител на Министерство на икономиката и негов съучастник са с

...
Служител на Министерство на икономиката и негов съучастник са с
Коментари Харесай

Обвинения за измама получиха служител от Министерство на икономиката и негов съучастник

Служител на Министерство на стопанската система и негов съизвършител са с повдигнати обвинявания за машинация след извършена интервенция, под управлението на СЗА-СГП, с присъединяване на ДАНС, оповестиха от държавното обвиняване.

Днес се организира профилирана интервенция за противопоставяне на корупцията, под управлението на Специализирано звено „ Антикорупция “ към Софийска градска прокуратура (СЗА – СГП), с присъединяване на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС).

Акцията е по отношение на формирано на 09.10.2017 година досъдебно произвеждане с разпореждане на прокурор от СЗА – СГП. По досъдебното произвеждане е прибавен сигнал от министъра на стопанската система до ръководителя на ДАНС, във връзка на който е осъществена инспекция от сътрудници от дирекция „ Финансова сигурност “.

В хода на следствието досега е открито, че чиновник на Министерство на стопанската система и негов съизвършител са възбудили и поддържали подвеждане у разнообразни жители – кандидат-бенефициенти по процедура „ Енергийна успеваемост “, че са в положение да им спомагат показаните от тях планове да получат оптимално безплатно финансиране против % от сумата.

След позволение на Софийски градски съд (СГС) са осъществени претърсвания и изземвания в три обекта в гр.София, един от които е в служебно помещение в Министерство на стопанската система. При осъществените дейности са открити и конфискувани бумаги и предмети, компютърни конфигурации и други, имащи значение за незаконната активност.

Двамата причинители са арестувани за период до 72 часа. Установено е, че единият от тях е младши помощник от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ при Министерство на стопанската система, а съучастникът му се представял пред кандидат-бенефициентите за длъжностно лице от Министерство на стопанската система. Той е осъждан неведнъж, включително и за закононарушения срещу собствеността.

На двамата са повдигнати обвинявания за машинация в съучастничество.

Активните процесуално-следствени дейности по случая не престават.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР