Служител на китайската имиграционна служба съобщи днес, че 1,35 милиона

...
Служител на китайската имиграционна служба съобщи днес, че 1,35 милиона
Коментари Харесай

Пътуванията от Китай се увеличиха рязко след отварянето на границите


Служител на китайската имиграционна работа заяви през днешния ден, че 1,35 милиона души са подали заявки за издаване на паспорти и за визи за Хонконг и Макао от 8 януари – денят, в който Китай отвори границите си за пътешестване след три години политика на изолираност, съобщи Ройтерс.

" Броят на заявките за документи, които обезпечават влизане и излизане от страната, ще продължат да се усилват устойчиво в близко бъдеще. Националната имиграционна работа ще приспособи интензивно услугите си за обслужване, с цел да даде нужното улеснение на хората да пътуват безпроблемно ", сподели Лю Хайтао, общоприет шеф на департамента по ревизия и ръководство на границите в Националната имиграционна работа.

Между 8 и 12 януари са регистрирани 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - отвън страната. Това е с 48,9% повече от интервала преди разхлабването на рестриктивните мерки поради коронавирус в Китай, само че едвам 26,2% от равнищата през 2019 година преди началото на пандемията.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР