Служител на казино в Лас Вегас, обвинен в кражба на $776K от курортен имот

...
ЛАС ВЕГАС (KLAS) — Служител от ръководството на хотел Aria
Коментари Харесай

ЛАС ВЕГАС (KLAS) — Служител от ръководството на хотел Aria на Лас Вегас Стрип е изправен пред 15 обвинения, след като се твърди, че е откраднал повече от $770K чрез създаване на измамен хотел възстановяване на суми по резервации, които са били поставени на кредитната му карта.

Брандън Рашаад Джонсън, 38, мениджър на хотелски операции от 2013 г. за собствеността на MGM Resorts International, използва откраднатите средства, за да води охолен начин на живот, който включваше пазаруване в Louis Vuitton и Версаче, лети с частни самолети, посещава СПА центрове, ходи на представления и дори си купува дом, според доклада му за арест.

В началото на юли 2023 г. в доклада се посочва, че друг мениджър на хотел е станал подозрителен към Джонсън поради към скъпите артикули, които купуваше, и подозираше, че може да прави измамни възстановявания на резервации към собствената си кредитна карта. Джонсън наистина имаше правомощия да извършва възстановяване на суми, но по време на вътрешен одит и разследване, започнали на 25 юли, беше открито, че има 309 възстановяване на суми, извършени от Джонсън към същия номер на кредитна карта VISA, показват документи.

The транзакциите са извършени за период от 12 месеца от юли 2022 г. до юли 2023 г. и четири дни след началото на разследването Джонсън напуска работата си с текстово съобщение. Столичното полицейско управление в Лас Вегас беше уведомено за предполагаемата кражба на 27 юли и започна разследване.

Колега от Aria казал на полицията, че Джонсън започнал да му дава подаръци и да го води на скъпи срещи и когато помолил Джонсън откъдето е получил парите, Джонсън му казал, че работи като частен готвач за клиенти от висок клас. Този колега каза, че се е усъмнил и е започнал да преглежда работните транзакции на Джонсън и е видял, че парите отиват към един и същ номер на кредитна карта, така че е уведомил ръководството, се казва в доклада за ареста.

На 31 август, адвокатска кантора, Las Vegas Defense Group се свърза с полицията на Metro, за да съобщи, че представлява Джонсън, който се предаде на полицията на 1 септември. По това време той се позова на правата си по 5-та и 6-та поправка.

Подробности в доклада за ареста предполагаемите транзакции, извършени от Джонсън в продължение на една година. Първите две бяха през юли 2022 г. и възлизаха на общо $6400, но до юли 2023 г. той достигна до 37 транзакции през този месец на обща стойност близо $110K.

Джонсън е изправен пред 15 обвинения:

Кражба на повече от $5K, но по-малко от $25K (2 точки)

Кражба на повече от $25K, но по-малко от $100K (9 точки)

Кражба на повече от $100K (2 точки) )

Пране на пари/опит за пране на пари

Незаконно престъпление по отношение на компютри

В момента Джонсън е задържан в центъра за задържане на окръг Кларк и не е обявена гаранция. Той е насрочен за изслушване на източник на 11 септември, където трябва да докаже, че парите, които ще използва за гаранция, не са били незаконно взети пари. Предварителното му изслушване е насрочено за 19 септември.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към KLAS.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР