„Пълно неуважение“: Азиатско-американска жена се оттегли от поста, след като чернокожи лидери разбиха градския съвет на Минесота, защото я избраха да ръководи комисията за репарации

...
Служител на град Сейнт Пол оттегли името й за разглеждане
Коментари Харесай

Служител на град Сейнт Пол оттегли името й за разглеждане като човек, който да служи новата комисия за репарации на града.

Тя премахна името си, след като черните лидери в столицата на Минесота отблъснаха, твърдейки, че ролята трябва да бъде изпълнена от чернокож.

Дженифър Лор, която понастоящем служи като помощник по политиката на члена на Съвета Нелси Янг, американец от азиатски произход.

Свързани: „Изправете тези грешки“: президентът на Гвиана смело настоява за репарации, посмъртни обвинения за собственика на британската плантация като проблем с потомците извинение за робството

Група лидери от чернокожата общност се събраха пред кметството на Сейнт Пол, за да изразят неодобрението си от избора на градския съвет да назначи помощник по политиката, който не е от Африка -Американец по произход, за да служи в комисията за репарации.

Протестиращите бяха ясни, че това не е лична атака срещу Лор, а важен белег за чернокожата общност.

„Не става въпрос за лицето. Просто се нуждаем от някой, който има живия опит, познания за обезщетенията, познания за разликата в расовото богатство и как това се отразява на потомците на робството, които живеят в Сейнт Пол“, каза Трахърн Крюс, един от лидерите на Сейнт Пол репарационно движение.

Президентът на Съвета за лидерство на афроамериканците Тайрън Терил каза, че смята решението да наеме Лор като „пълно неуважение към чернокожата общност“.

„Няма да отидем да го отстояваме“, заяви той на протеста.

Чонтил Алън, лидер на Black Lives Matter Twin Cities и член на училищния съвет на St. Paul, се присъедини към вика Градският съвет да преразгледа група кандидати. Тя подчерта, че съветът трябва да обмисли способни чернокожи кандидати, като предложи повторно публикуване на списъка с работни места и активно набиране на афро-американски кандидати.

Списъкът с работни места, публикуван през юни, показва, че наетото лице ще раздели техните време между управлението на политиката за репарации и службата като областна връзка на съвета. Това беше възприето като първоначално недоволство към общността, което мнозина вярваха, че представлява глухотата на съвета.

„Това само по себе си е проблем – фактът, че не можем да получим пълно -времева позиция за работа върху нещо, което е толкова много работа, толкова дълбоко вкоренено и толкова историческо,” каза Алън. „Говорим за 400 години потисничество, на което трябва да се обърне внимание.“

След едногодишно проучване съветът реши през януари, че ще създаде дълготраен консултативен съвет. Този съвет ще бъде натоварен със задачата да съветва градските власти относно политиките за репарации и бюджетни въпроси, отнасящи се до потомците на робство в град Сейнт Пол.

Първоначалните 11 членове на комисията бяха избрани в края на юни. Лор, ако беше останала в надпреварата, щеше да се счита за служител на този колектив.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР