Служител на ГДБОП е хванат да шофира сред употреба на

...
Служител на ГДБОП е хванат да шофира сред употреба на
Коментари Харесай

Задържаха служител на ГДБОП, шофирал дрогиран с амфетамини

Служител на ГДБОП е заловен да кара измежду приложимост на алкохол на влизане в София. 

Полицаят е отведен в 8-о РПУ в София след инспекция от патрул на пътна полиция Автомагистрала " Тракия ". Автомобилът, който е управлявал се е движил " несъответстващо. 

Служителите на реда са се усъмнили, че сътрудника им от ГДБОП е използвал алкохол. Той е отказал проба с дрегер и е бил отведен в районното ръководство.

В следствие стана ясно, че е карал под въздействието на амфетамин. Софийската районна прокуратура го е привлякла към наказателна отговорност  за шофиране след приложимост на наркотични субстанции, оповестиха от прокуратурата.

На 07.10.2022 година към 23:00 часа на Автомагистрала " Тракия ", на отбивката на село Лозен, обвиненият Б.М. е карал лек автомобил след приложимост на амфетамин, открит с " Дръг тест 5000 ".

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343Б, алинея 3 от Наказателния кодекс, за което се планува наказване от 1 до 3 години " отнемане от независимост ", прецизират от прокуратурата.

Предвид опцията Б.М. да се укрие или да извърши друго закононарушение, дежурен прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.

По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че през последното денонощие 9407 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 11 774 водачи и пасажери. Една от задачите е да не бъдат на пътя водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР