Служител на Държавно горско стопанство (ДГС) - Преслав е блъснатпри

...
Служител на Държавно горско стопанство (ДГС) - Преслав е блъснатпри
Коментари Харесай

Горски опита да спре кола с крадени дърва и си изпати жестоко

Служител на Държавно горско стопанство (ДГС) - Преслав е блъснатпри опит да спреавтомобил с крадени дърва, оповестиха от пресцентъра на Североизточното държавно дружество (СИДП).

Около 21:00 часа нощес чиновници на горското стопанство се пробвали да задържат автомобила, претрупан с дърва за огрев от краткотраен склад в гората. Единият от горските чиновници застанал пред автомобила, с цел да пресече пътя му, само че е блъснат от бракониерите, които съумели да избягат. Оказало се, че по същото време още няколко автомобила, натоварени с крадени дърва, се изтегляли към Шумен.

Горските чиновници незабавно уведомили полицията, като чиновниците на реда подхванали ограничения за задържането на нарушителите. Според управлението на стопанството бракониерите продавали дървата на частни лица от регионалния център, означават от пресцентъра на СИДП.

С наближаването на зимните месеци се възобновяват похищенията в горите на територията на СИДП, сходно на предишни години. В края на предходната седмица са арестувани още две каруци с дърва в Държавното ловно стопанство „ Шерба “ и една - в Държавното горско стопанство във Варна, прецизираха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на предприятието.

Незаконно добитата дървесина предстои на конфискация, аглоба грози освен крадците, само че и купувачите. Гражданите, които имат съмнения, че техни съседи са закупили крадени дърва, могат да подадат сигнал на телефон 112 когато и да е на денонощието. Всеки един сигнал ще бъде тестван, допълват от пресцентъра на СИДП./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР