Служитебят на БГ ТОЛ, койт бе заснет да обижда и

...
Служитебят на БГ ТОЛ, койт бе заснет да обижда и
Коментари Харесай

Уволнен е служителят на БГ ТОЛ, псувал молдовци на Дунав мост

Служитебят на БГ ТОЛ, койт бе сниман да наскърбява и псува преминаващи през Дунав мост молдовски жители, е уволнен дисциплинарно. Това разгласи министърът на районното развиване Гроздан Караджов, който назначи инспекция по случая предходната седмица.

Установено е, че е осъществено неприемливо дисциплинарно нарушаване, което освен нарушава всички правила и правила, само че и опетнява облика на министерството и администацията, акцентира Караджов. В АПИ е издадена заповед за дисциплинарното уволняване на дееца и той е уволнен, споделя още той.

Министърът обаче опроверга първичната версия, че абсурдът е предизвикан от желанието на чужденеца да заплати с карта. Той е платил в брой на гише „ Митници “, а напрежението сред него и служителят избуяло, откакто молдовецът изискал обяснение за какво му е наложена санкция.

Записът е изработен още в края на октомври 2021 година и е докладван на АПИ, само че до момента в който не се появи обществено в обществените мрежи, не беше известно да са налагани санкции.

Гроздан Караджов разгласи, че при започване на ноември 2021 година са поискани писмени пояснения от трима чиновници на БГ ТОЛ, които са били на промяна по време на абсурда. Те са обяснили, че е зародил спор сред чиновниците на митническото бюро и молдовския жител. Митниците събират таксите за тол, за винетки и санкциите по системата. На чужденеца му е наложена санкция от 36 евро, тъй като карал в България към 15 минути, преди да си купи винетка. Системата е открила нарушаване и санкцията е била дължима, обясни Гроздан Караджов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР