Служещите в иракската армия и полицията и иракчаните в чужбина

...
Служещите в иракската армия и полицията и иракчаните в чужбина
Коментари Харесай

В Ирак армията и полицията гласуват преди другите на парламентарните избори

Служещите в иракската войска и полицията и иракчаните в чужбина гласоподават през днешния ден на първите парламентарни избори, откакто в края на предходната година Багдад разгласи, че е победил терористичната формация "Ислямска страна ", съобщи ДПА. Иракските жители ще гласоподават в събота.

До обяд в столицата бяха дали своят вот към 24 % от записаните гласоподаватели от службите за сигурност, заяви изборната комисия.

В северната провинция Ниневия, която беше цитадела на "Ислямска страна ", изборната интензивност е била 29 на 100.
На днешните избори, почнали в 7 ч. сутринта и приключващи в 18 ч., право на глас имат над 943 хиляди чиновници на силите за сигурност. Кюрдските милиции пешмерга гласоподават в 99 секции в трите провинции на самостоятелния регион Кюрдистан.

Иракчани зад граница гласоподават в дипломатическите задачи в 21 страни.

Иракските управляващи ускориха ограниченията за сигурност в навечерието на изборите, четвърти подред, откогато през 2013 година интернационална коалиция отпред със Съединени американски щати нахлу в Ирак и смъкна диктатора Садам Хюсеин.

Миналия месец "Ислямска страна " заплаши да нападна изборни секции в Ирак и съобщи, че всеки, който отиде да гласоподава, ще бъде считан за нечестивец.
Около 7000 претенденти се състезават за влизане в 329-местния парламент, който избира президентът и министър-председателя.
Много от кандидат-депутатите са някогашни законодатели и политици, които съгласно гласоподавателите не са създали задоволително в битката с корупцията и за възстановяване на услугите за популацията в страната, която е член на ОПЕК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР