Служебното правителството одобри проекта на Закон за изменение и допълнение

...
Служебното правителството одобри проекта на Закон за изменение и допълнение
Коментари Харесай

С изменение на ЗУТ, строежи без нужните строителни книжа, получават статут на търпимост

Служебното държавното управление утвърди плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията , оповестяват от Министерски съвет.

С признатите измененията се възвръща общия 5-годишен период за отчуждаване и обезщетяване на притежателите на парцели, предопределени за озеленени площи. Въведеният по-дълъг 15-годишен период в предходна смяна на закона беше разгласен за противоконституционен.

Със законопроекта се дава правна опция за установяване на статута " толерантност " на градежите или елементи от тях, представляващи детайли на техническата инфраструктура, които дават отговор на техническите правила и правила, само че са построени, реконструирани или ремонтирани без изискващите се строителни бумаги - утвърдени капиталови планове и издадено позволение за градеж.

Тази наредба ще е годна за транспортната техническа инфраструктура и оборудванията към нея (мостове, тунели, надлези, подлези, прелези и др.); преносните (довеждащите и отвеждащите) проводи (мрежи) и оборудванията към тях в неурегулирана територия; преносните (довеждащите и отвеждащите) проводи (мрежи) и оборудванията към тях в урегулирана територия; както и за хидромелиоративните преносни (довеждащите и отвеждащите) проводи (мрежи) и оборудванията към тях и хидромелиоративните градежи, построени за предотвратяване от нездравословното влияние на водите. Ако препоръчаният законопроект бъде признат в този тип, тези градежи няма да подлежат на унищожаване и възбрана за прилагане.

Със законопроекта се прави прецизиране и на някои от текстовете, за които в хода на използването им е установено, че са неточни или са свързани с непотребна административна тежест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР