Служебното правителство ще разработи целева мярка за подпомагане на транспорта.

...
Служебното правителство ще разработи целева мярка за подпомагане на транспорта.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Служебното правителство ще разработи мярка за подкрепа на транспорта

 Служебното държавно управление ще създаде целева мярка за подкрепяне на превоза. Това разгласи заместник-министър ръководителят и министър на труда и обществената политика на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи, в която взе участие и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев. В поддръжка на заетостта в сектора до края на 2021 година ще продължи да работи и мярката 60/40 във разновидността, в който се прилагаше през юни и юли.

Новият механизъм за подкрепяне на бранша ще бъде квалифициран в идващите две седмици. В отговор от транспортния отрасъл обявиха, че ще анулират планувания за на следващия ден (28 септември) народен митинг и ще сътрудничат за намирането на работещи решения.

По време на диалога бяха разисквани всички претенции на превозвачите. Министърът на превоза Христо Алексиев се ангажира да бъде обновена методологията, по която общинските препоръки дефинират минималните и оптималните цени на такситата. Ще се приготви и смяна в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина според настояването на бизнеса. Съвместно с Националната организация за приходите и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ ще се обсъдят ограничения за ограничение на нерегламентираните транспортни транспорти, добави министър Алексиев.

При подготовката на плана на Бюджет 2022 служебното държавно управление ще предложи въведеното през тази година данъчно облекчение за такситата да се резервира.

Двамата министри увериха представителите на бизнеса, че ще подхващат дейности за по-бързото култивиране на документите на тежкотоварните камиони на български превозвачи на граничните пунктове с Турция и Румъния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР