Служебното правителство ще проведе заседание днес, 31 октомври, от 14

...
Служебното правителство ще проведе заседание днес, 31 октомври, от 14
Коментари Харесай

Служебният кабинет заседава извънредно за бюджета

Служебното държавно управление ще организира съвещание през днешния ден, 31 октомври, от 14 ч. Министерският съвет ще прегледа плана на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

Това оповестиха от държавната пресслужба.

По-рано се състоя изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). Работодателите се сплотиха към мнението, че удължаването на Бюджет 2022 към 2023 е единственият вероятен вид, защото там са заложени ограничения в поддръжка на бизнеса и стопанската система, както и жителите.

КТ " Подкрепа " се оповестиха срещу решението да не се внася бюджет за идната година и го дефинираха като " най-лошият вид от всички препоръчани в последните няколко седмици ". Представителите на синдикатите за следващ път настояха за нарастване на приходите и показаха противоречие със запазването на минималната работна заплата на 710 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР