Служебното правителство ще представи преди изборите актуализация на бюджета. В

...
Служебното правителство ще представи преди изборите актуализация на бюджета. В
Коментари Харесай

Служебното правителство намери 1.5 млрд. лв., готви преизчисляване на пенсиите

Служебното държавно управление ще показа преди изборите актуализация на бюджета. В нея ще се включат към 1 – 1.5 милиарда лева спомагателни разноски, без завишаване на недостига. Правят се и сметки по предложение за преизчисляване на пенсиите.

Това стана ясно от думите на финансовия министър Асен Василев по време на траяло към два часа и половина публично разискване на структурата на приходите и разноските в бюджета. Василев показа сечения и статистики, които съгласно него до момента не са представяни обществено, като задачата е те да послужат на бъдещото ръководство за възможни промени в политиките.

Досега се считаше, че буферите в бюджта са изчерпани и предходното държавно управление на Бойко Борисов е заложило бюджетна бомба за втората половина на годината.

Сега се оказва, че бюджетът се извършва добре и поради предстоящо преизпълнение на приходите ще могат да се създадат спомагателни разноски в размер на 1 – 1.5 милиарда лева, без да се усилва плануваният недостиг от 4.9 милиарда лева

Финансовият министър регистрира, подобрението на събираемостта се дължи на подхванатите ограничения от служебното държавно управление в Национална агенция за приходите – пренасочване на данъчния надзор към огромните данъкоплатци, събирането на просрочени отговорности, инспекциите на огромните касови наличия и други Според Василев предстоящият резултат от ограниченията ще е към 1 – 1.5 милиарда лева до края на годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР