Служебното правителство ще предложи Бюджет за настоящата 2023 г. с

...
Служебното правителство ще предложи Бюджет за настоящата 2023 г. с
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Служебният кабинет ще внесе бюджет

„ Служебното държавно управление ще предложи Бюджет за актуалната 2023 година с 3% недостиг. Ще има разнообразни разновидности този недостиг да се случи в приходната част. Решението ще е на депутатите ”. Това съобщи пред Нова тв икономическият министър Никола Стоянов.

Като източници на финансиране той загатна няколко ограничения. „ Първата е ограничаване на сивия бранш, второто е спестявания и ограничения на разноските в държавната администрация, третата мярка е да се обърнем към бизнеса ”, разясни Стоянов.

Той увери, че обезщетенията за скъпия ток ще останат.

Служебният министър на стопанската система съобщи, че са поели курс към строга финансова дисциплинираност, ограничение на разноски и увеличение на събираемостта за приходите в хазната. „ Това ще помогне на държавното управление да усили с 12% пенсиите, да усили парите за администрацията и учителските заплати. Към момента се движим устойчиво ”, увери Стоянов.

Относно предлагането от през днешния ден на Икономическото министерство за таван на надценките, стана ясно, че евтините артикули ще бъдат откриваеми при търговци с над 30 млн. лв. оборот годишно. КЗП ще управлява по какъв начин се извършват напътствията за таван на надценката, стана ясно от думите му.

„ Промоциите не ни интересуват. Искаме трайно понижение на цените и трайно ниски цени на тези артикули. Важно е законът да важи 6 месеца след приемането му. Знаем, че е непазарна интервенция в пазара, само че мислим, че за подобен интервал от време пазарът ще се урегулира още веднъж ”, добави икономическият министър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР