Служебното правителство ще обяви части от ГКПП Капитан Андреево за

...
Служебното правителство ще обяви части от ГКПП Капитан Андреево за
Коментари Харесай

Правителството вкарва части от Капитан Андреево в списъка на стратегическите обекти

Служебното държавно управление ще разгласи елементи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " за стратегически обект. 

" В края на мандата ни следва да вземем решение, с което елементи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " ще придобият статут на стратегически обект от голяма важност за националната сигурност ", заяви при започване на съвещанието на Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев. " Целта е ясна - да върнем сигурността и качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейски Съюз ", добави той.

" Няма да допуснем българската граница, която е външна за Европейски Съюз, да се употребява за вътрешнополитическа приложимост ", безапелационен беше Гълъб Донев. В навечерието на предизборната акция и до момента в който течеше  тематиката за инспекциите на пункта бе главен лайтмотив в изявленията на Политическа партия, които упрекваха съперниците си.

" Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство ", добави още той.

Премиерът честити и празника на Българската академия на науките, която на 12 октомври прави 153 години от основаването си. Донев напомни, че на днешната дата тогава в Браила е учредено българското книжовно сдружение.

Донев пожела " да ценим и следваме концепциите на хората на знанието, те към този момент знаят какво ни следва в бъдещето ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР