Служебното правителство ще обсъди като първа точка от дневния си

...
Служебното правителство ще обсъди като първа точка от дневния си
Коментари Харесай

Донев призова МВР да следи под лупа шофьорите на пътя

Служебното държавно управление ще разиска като първа точка от дневния си ред бедственото състояние в община Своге поради казуса с водоснабдяването, разгласи министър председателят Гълъб Донев.

В началото на съвещанието той благодари на всички, които в неделната вечер не са подминали 217-тия километър на автомагистрала " Тракия " и са спрели, с цел да оказват помощ на децата и възрастните в авариралия сръбски рейс.

Донев чака от Министерство на вътрешните работи да упражнява сериозен надзор за спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Служебният министър председател напомни пред министрите остарялата българска сентенция, че когато се обърне колата, пътища доста, само че и добави:

" При този случай обаче преобърналият се рейс стана мотив да забележим, че пътят е един и дружно можем да се оправим даже и в най-тежките тествания. Катастрофата събра на автомагистралата хора, разнообразни по специалност, по местоживеене, по възраст, даже и по възгледи, само че те бяха дружно и помогнаха на хора в неволя. Впечатлен съм и благодарен за светкавичната и съответна реакция на всички, които в неделя вечер не подминаха 217-ия км на автомагистрала " Тракия ", мислейки си: Това не е моя работа ".

Донев благодари поименно на хора, които са се отзовали незабавно след злополуката, като сподели, че е впечатлен от бързата и съответна светкавична реакция: " Благодарен съм на всички, които помогнаха на младия доктор, който стартира оценка на положението на потърпевшите деца и възрастни, на доктор Антон Елкин, който се причислява към младия доктор, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев, които оказват помощ за изваждането на децата от рейса и на всички останали очевидци на злополуката, които работят с мисъл и грижа за живота и здравето на децата.

Благодарен съм на екипите на " Бърза помощ ", на лекуващите лекари, на медицинските сестри, на " Пътна полиция ", на локалната власт в Стара Загора. Надеждите са ни, че децата, настанени в " Пирогов ", ще се възстановят бързо ".

" От Министерство на вътрешните работи чакам сериозен надзор за съблюдаване на разпоредбите за придвижване. Да върнем вниманието си към живота е апелът ни към всички, тъй като в случай че ценим живота, своя и на непознатият в насрещното платно, ще следваме закона вътре в нас ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР