Служебното правителство се опитва да провежда политика на вадене на

...
Служебното правителство се опитва да провежда политика на вадене на
Коментари Харесай

Каракачанов препоръча да се слушат военните, а не влъхвите в МО

Служебното държавно управление се пробва да организира политика на вадене на полуистини и да компрометира министри от предходното ръководство. Така някогашният министър на защитата и сегашен водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разяснява на конференция констатацията на служебния министър на защитата Георги Панайотов по осъществените инспекции в структури на Министерството на публични поръчки без търг.

Според Каракачанов служебното държавно управление е решило да нападна патриотите, само че министър Георги Панайотов бил подведен от предоставената му информация . Освен това и инспекцията, за която министър Панайотов твърди, че е упълномощил, е предоставена от мен, уточни Каракачанов. Проверката е за интервала 2108 - 2019 година Всичко това може да се ревизира по документи. " Искането за одит е предоставено от мен и резолюцията от отчета е сложена от мен ", безапелационен бе Каракачанов.

Той пожела прелестно ровене на служебния боен министър в Министерство на защитата.

По-конкретно Каракачанов изясни, че е процедура, когато ставало въпрос за обекти от стратегическата инфраструктура, да се употребява член 20, ал 6 от Закона за публичните поръчки (ЗОП) .

В МО имало вътрешни правила за публичните поръчки, а практиката е следната - публичните поръчки минават през най-малко три дирекции. Договорът наложително се проверявал от правна дирекция и от още две дирекции в МО - всяка със своята подготвеност, съгласно с условията за работа за класифицирана информация. Голямата част от инфраструктурните планове или по-точно за всички се изисква компаниите да имат достъп до класифицирана информация, което стеснява кръга на компаниите, изясни Красимир Каракачанов.

" Това не е да се купуват потници или чорапи на пазара, да обявиш поръчка и всяка една компания да се явява ", отсече Каракачанов.

Той разясни, че във всички контракти има 100% банкова гаранция от компанията реализатор . Твърденията за нарушавания ги намирам за безусловно голословни , акцентира Каракачанов и увери, че е употребен потенциала на компании, работили с МО. С тези изказванията се хвърля подозрение върху най-малко трима чиновници в МО и Каракачанов не е склонен с обвиняванията на служебното държавно управление.

По думите му за всяко закъснение в самите контракти са планувани съществени неустойки, плановете преди започване на строителство се съгласуват с Института по защита " Цветан Лазаров ", работа " Военна полиция ". Внушенията, които се вършат, че в МО са сключвали някакви контракти, не дават отговор на истината , уточни още веднъж някогашният боен министър.

Той изясни и че доставката на Ф-16 е обвързана със периоди, само че и с построяването на конструкция за изтребителите . Когато се приказва за спецификите, би трябвало да се каже, че съответният план има своята необходимост, разясни Каракачанов. Възползвайки се от член 20 в Закон за обществените поръчки, което е процедура при всички предходни министри на защитата, в действителност задачата е била да се включим в периодите, с цел да бъде предпазен ползата на армията и да не се търпят загуби за армията , заключи Каракачанов.

По тематиката с плановете за рационализация , Каракачанов схванал от своя правоприемник, че в плановете за двата кораба не били планувани муниции . Проектът за корабите за флота е от 2016 година, гласуван от тогавашното Народно заседание. През 2018 година този план е обновен, когато Каракачанов бил към този момент боен министър . Единствената промяна, която била направена, е прибавянето на ДДС-то към цената, изясни Каракачанов.

Тези, които уведомили министъра, би следвало да му кажат какво написа в самия план.

" Никой авансово не купува муниции. Това е въпрос на обособен план за капиталов разход, за който занапред ще се водят договаряния и диалози ", безапелационен бе Каракачанов. Никой не си купува зимни гуми за 4 сезона напред, преди да си е купил колата , отсече той.

В трите плана военната експертиза е тази, която е изработвала стъпките за самия план . Аз не съм поставял и не бих сложил под подозрения военната експертиза, акцентира Каракачанов.

По отношение на бойната машина, Каракачанов увери, че планът не е провален, а е спрян, като се надява още веднъж някой да не е заблудил служебния боен министър . Проектът не е провален, предоставен е на " ТЕРЕМ ", изясни Каракачанов и добави, че самата компания предлага по-нататъшното развиване на плана за бронираната бойна машина. 4 години ние се опитвахме да отлепим от дъното българските военни, че армията ще върви напред и то с плановете на рационализация .

По-добре служебният боен министър да слуша военните, в сравнение с влъхвите в МО, които са от над 20 години там , прикани Каракачанов.

Той настоя служебното държавно управление да обясни по кой път желае да поеме - по пътя, който Каракачанов вървял, или още веднъж да вървим към договаряния с непознати компании . Бившият боен министър предложи на министър Панайотов да слезе от колата на НСО и да се повози на остарялата кола, която Каракачанов употребявал . Да бъде по този начин добър, да се повози на автомобила, на който се возих аз или да вземе тази на началника на защитата да види какво е, настоя някогашният боен министър.

Повод за думите му са анулираната поръчка за първокласни коли, направена в последните седмици от Красимир Каракачанов.

" Това е една бегла популистка информация, която е предоставена на служебния министър на защитата. Недостойни спекулации са това и откакто един министър на защитата е решил , че условията за сигурност в работата, която извършва, изискват да бъде охраняван и возен от НСО. " Грозно усещане ми направи ", уточни Каракачанов.

Нищо непрозрачно няма в плановете, увери Каракачанов. България би трябвало да поддържа качествата на своята промишленост, настоя той.

Каракачанов знае кой подвежда служебния боен министър, само че не желае да приказва персонално.

За изнесените данни за акцията " Бъди боец " Каракачанов също е афектиран. Защо не попита дали войската е удовлетворена от акцията , запита Каракачанов.

Резултатите от акцията " Бъди боец " са повече от забележими , удовлетворен е Каракачанов, като даде образец, че за едно място се явили осем души . Тази акция била провеждана с показ на техники и среща на армията с обществото. Когато пандемията настъпила и мероприятията били спрени, с бюджета за акцията били създадени клипове и били предавани по няколко национални малките екрани , изясни някогашният боен министър.

Пари не били давани на фолклорна телевизия . И Каракачанов не схваща въобще за какво се разяснява това, в случай, че ч алгата е втора политическа мощ. Чалгата или българският фолклор са по-важни , запита Каракачанов.

" Когато става въпрос за армията, няма място за политика ", безапелационен бе Каракачанов. Той предложи на бъдещите военни министър да преглеждат армията като институцията, призвана да пази страната, а не да бъде обсъждана като партийна конструкция. Той е изумен по какъв начин МО щяло да бъде потребно за провеждането на изборите в чужбина .

Каракачанов не чул нищо за границите и тяхното отбраняване. Армията постоянно е изпълнявала своите отговорности макар (недостига на) средства и (лошото) отношение , увери някогашният боен министър.

Каракачанов предложи на служебния боен министър да се отнася сериозно към информацията, която му подават, само че и да чете документите до дъно . Бих му предложил да вземе изявлението на президента от март месец тази година - да прочете оценката на самия президент какво е свършено в армията през последните 4 години , прикани Красимир Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР