Служебното правителство реши да премести украинските бежанци от хотелите в

...
Служебното правителство реши да премести украинските бежанци от хотелите в
Коментари Харесай

Местим украинските бежанци от хотелите в държавни бази 



Служебното държавно управление реши да реалокира украинските бежанци от хотелите в държавните бази за целия зимен интервал. Новината заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. От всички европейски страни единствено България, Кипър и Ирландия към момента поддържат закрилата за неустановен интервал от време, посочи повода той.

Все отново кабинетът желае да е сигурен, че при зимни условия украинските бежанци ще имат протекция.

Министърът на туризма Илин Димитров изясни, че дотук са изплатени 523 млн. лева, 200 млн. лева от тях са за сметка на бюджета, останалите от преструктуриране на фондове.

На хотелиерите ще бъде изплатено всичко, като от тях се изисква да изпратят самостоятелна тъжба до МТ в период до 15 дни, в които би трябвало да се заявят разликите. На всяка от жалбите държавното управление ще отговори самостоятелно какви средства са платени или за какво не са платени, като се поддържат четири аргументи за заплащанията, декларациите за изхранване ще се решат софтуерно.

От служебния кабинет твърдят, че украинските жители ще имат протекция за целия зимен интервал, само че приканват Народното събрание да вземе трайно решение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР