Служебното правителство реши да изпратим 5000 комплекта зимни обкелкла и

...
Служебното правителство реши да изпратим 5000 комплекта зимни обкелкла и
Коментари Харесай

Служебното правителство реши да изпратим 5000 комплекта зимни облекла и 5000 чифта кубинки на Украйна

Служебното държавно управление реши да изпратим 5000 комплекта зимни обкелкла и 5000 чифта кубинки на Украйна. 

Министерството на защитата ще даде безплатно на държавното управление на Украйна филантропична помощ, посредством Сухопътните войски на следните количества дрехи и обувки: 5 000 (пет хиляди) броя полушуба с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя чеп с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя риза с дълъг ръкав; 5 000 (пет хиляди) броя шапка; 5 000 (пет хиляди) чифта обувки, пишеу Novini.bg.

Предвидените за даване движими движимости - дрехи и обувки, не съставляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи.

Дарението се реализира в отговор на получено искане от украинската страна за обезпечаване на здравна техника и имущества, топли облекла и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на защитата споделя убеждението, че един от главните цели във всеки въоръжен спор е обезпечаването на съответни грижи за жителите.

Посочените количества са от дълготрайно съхраняваните ресурси от дрехи и обувки за потребностите на Българската войска и са изцяло годни за потребление.

Необходимите действия по организацията, подготовката, превозването и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на защитата и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за актуалната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР