Служебното правителство провежда извънредно заседание днес. Тема на срещата им

...
Служебното правителство провежда извънредно заседание днес. Тема на срещата им
Коментари Харесай

МС се събира на извънредно заседание за актуализацията на бюджета

Служебното държавно управление организира изключително съвещание през днешния ден. Тема на срещата им е актуализацията на бюджета.

При изискване, че на днешното съвещание се одобри планът на Закона за Държавния бюджет 2021, директно по-късно той ще бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание - посочи преди началото на съвещанието служебният министър председател Стефан Янев.

" Днес имах достойнството да бъда на парламентарно чуване и в границите на работата на Народното събрание, и в частност на това чуване имах опция да споделя убеждението си, че този акт за актуализация на Държавния бюджет кардинално е работа на едно парламентарно подкрепено държавно управление, само че обстановката, виждате, че е динамична, такова държавно управление към момента не е формирано ", сподели още Янев.

Той добави, че в това време икономическата и здравната обстановка в страната е такава, че се постанова да бъдат взети неотложни ограничения във връзка с гарантиране на действието на страната, на гарантирането на обществените заплащания и на активността на бизнеса, както и на подготовка за здравна рецесия, в случай че такава се развие през есента.

Служебният министър председател счита, че актовете, които ще се одобряват през днешния ден, са знак за едно отговорно държание във връзка с финансите на страната.

" И се надявам в този смисъл Народното събрание да направи нужния логичен спор, да покаже мъдрост и да прояви схващане към моментната обстановка, тъй че всички неотложни заплащания при започване на септември да бъдат обезпечени ", безапелационен беше Янев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР