Служебното правителство продължава да рестартира политическата кариера на кадри, свързани

...
Служебното правителство продължава да рестартира политическата кариера на кадри, свързани
Коментари Харесай

Бивш зам.-кмет на София от времето на Борисов и Фандъкова стана част от служебния кабинет

Служебното държавно управление продължава да рестартира политическата кариера на фрагменти, свързани с ръководството на ГЕРБ - този път през Министерството на околната среда и водите.

Мария Бояджийска, която беше зам.-кмет на София до 2016 година, към този момент е назначена за зам.-министър в Министерство на околната среда и водите с решение на служебния министър председател Гълъб Донев.

Бояджийска стана част от екипа по екология на Бойко Борисов още през 2006 година, когато той към момента беше кмет на столицата.

Тя остана и в идващите мандати на Йорданка Фандъкова през 2009, 2011 и 2015 година, като в границите на този интервал подаваше оставка два пъти - един път след смъртен случай на 88-годишния проф. Ботьо Тачков, нахапан от бездомни кучета (тогава оставката не беше одобрена), и повторно " по персонални аргументи " през 2016.

В формалната ѝ биография се показва, че в последните години е работила като " специалист в Световната банка и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Тя е приключила магистратура по биология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и е магистър по „ Бизнес администрация и стопанска система “ от университета в Шефилд (Великобритания).

В момента длъжностен министър на околната среда е Росица Карамфилова - някогашен шеф на Изпълнителна организация по околна среда от април 2021 година до момента.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР