Служебното правителство продължава да работи задкулисно по въвеждане на еврото

...
Служебното правителство продължава да работи задкулисно по въвеждане на еврото
Коментари Харесай

Костадинов: По въвеждане на еврото в България продължава да се работи задкулисно

Служебното държавно управление продължава да работи подмолно по въвеждане на еврото в България. Същото е изготвило план на Закон за въвеждане на еврото в Република България. Проектът е публикуван сред институции и браншови организации.

Държавата ни е застрашена от банкрут , а служебното държавно управление на президента Радев продължава политиката на предходните служебни и постоянни кабинети. На фона на продължаващата инфлационна стихия, която удря по джоба на всеки българин, държавното управление продължава да хаби държавен запас, с цел да води българските жители към финансов колапс.

Притеснителен е фактът , че макар че държавното управление публично съобщи, че се отхвърля да вкара единната европейска валута от 1 януари 2024 година, през днешния ден то продължава подмолно да работи за унищожаването на българския лев.

Все още Министерството на финансите не е изготвило формален разбор за всички вероятни опасности от въвеждане на еврото в страната ни и явно слага с приоритет написването на закони за унищожаването на българския лв. и финансовата ни независимост.

С това министерството нарушава личните си нормативни условия, съгласно които този разбор е наложителен. Припомняме, че Хърватия създаде подобен разбор още през 2018 година - цели 5 години преди да одобряват еврото!

Докато „ Възраждане " провежда подписка за привикване на референдум, в която досега са се подписали 467 000 български жители, Министерството на финансите задкулистно създава план на закон за въвеждане на еврото. В оставащия период до края на подписката броят на българските жители, които са я подкрепили, ще надвиши 500 000.

Защо ръководещите бързат и желаят да изпреварят свикването на референдум със закон?

Така направеният проектозакон е рисков за финансовата непоклатимост на България и най-много за парите на българите.

Вътре в него не е написано при какъв курс би било въведено еврото. Нещо повече, вместо изясненост и сигурност за курса употребява следната дефиниция

Чл. 6. Официалният валутен курс на лв. към еврото е неотменимо закрепеният валутен курс на лв. към еврото, избран в Регламент (EО) № 2866/98 на Съвета от 31 декември 1998 година по отношение на валутните курсове към еврото на валутите на държавите-членки, които одобряват еврото (ОВ, L 359/1 от 31 декември 1998 г.).

Припомняме, че единствено преди дни служебният министър на финансите разяснява, че била допустима смяна на курса лев - евро. Управляващата политическа класа от дълго време не държи на закрепения курс от 1.95583 лева за 1 евро. Припомняме по какъв начин ГЕРБ скрито прокара „ гъвкаво решение " за курса в закона за Българска народна банка през януари 2020 година Очевидно най-важното за държавните управления, управлявали в последните години, е по какъв начин да приспят публичното мнение по въпроса.

Тази смяна в курса, подкрепена със закон, ще е следващото и безпощадно плячкосване на българските жители и стопяване на спестяванията им.

Свидетели сме на цялостно занемаряване на базисни правила на демокрацията и на това, че за следващ път едно неизбрано, а назначено държавно управление, слага под подозрение финансовата ни непоклатимост. Припомняме, че служебното държавно управление на Асен Василев, още веднъж назначено от президента, с решението си също придвижи страната ни по-близо до еврозоната.

Очевидно е, че някой подмолно нарушава макроикономическата рамка от последните 25 години и консенсуса за стабилността на валутния курс и валутния ръб.

В проектозакона има и десетки други тревожни текстове. Той не планува съответни и надеждни ограничения за отбрана на потребителите от далавера, обвързвана с повишение на цените при въвеждане на еврото. За сметка на това обаче, планува се с въвеждане на еврото да се трансформират всички трудови контракти в страната. Смяна на лв. с евро ще наложи хиляди, евентуално милиони, промени и вписвания в Търговския указател. Ще се изисква навсякъде преизчисляване на капитала на комерсиалните сдружения и преизчисляване на притежаваните дялове и акции от левова стойност в евро, с допустимо закръгляване и смяна в стойностите. Това са единствено няколко бегли образеца. Нека всеки прочете и се замисли за хаоса и спомагателните разноски, които чакат милионите български жители и компании.

В името на бистрота и с цел да предизвикаме действителна полемика, дано всички българи да видят какво ни чака. Тук в този момент публикуваме скандалния (и доста рисков!) документ.

Настояваме работата по този закон неотложно да бъде прекратена и да се организира действителна обществена полемика, а не скрити разисквания по министерства и ведомства. Българска национална банка да вземе отношение по въпроса за опазване на българския лев и на закрепения курс от 1.95583 лева за едно евро. Миналата седмица Българска народна банка към този момент дефинира дейностите на Министерството на финансите като безотговорни и некомпетентни.

Същата оценка ли е годна в този момент?

„ Възраждане " продължава да организира подписка за привикване на референдум и подобен ще има, с цел да се произнесе българският народ, а не неизбрано, а назначено държавно управление да взима решения вместо българските жители.

Българските жители могат да дадат доверието си на „ Възраждане " с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!


Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР