Служебното правителство прие решение, от което се разбира, че машините

...
Служебното правителство прие решение, от което се разбира, че машините
Коментари Харесай

Правителството мести машините за гласуване в държавен склад

Служебното държавно управление одобри решение, от което се схваща, че машините за гласоподаване ще бъдат преместени в държавен склад, само че не е ясно по кое време ще стане това.

От доставянето на първите купени от страната устройства до момента всички машини се съхраняват в склад на частна компания. През октомври се разбра, че компанията " Карго Партнер " е подготвена да изнесе устройствата, тъй като договорът за съхранението им е изминал в края на септември и не е бил възобновен.

През почивните дни обаче се разбра, че в склада с изключение на машините за изборите са докарани още 228 устройства, които са благосъстоятелност на производителят им " Смартматик ". Машините бяха арестувани и се съхраняват отвън склада в резервоар. ГЕРБ употребява станалото, с цел да разгласи, че с тези устройства се приготвя " нов Костинброд ", въпреки машините да са охранявани и отделени от тези, които ще се употребяват за изборите.

На фона на това Министерският съвет одобри решение, с което дефинира изискванията и
реда за съхраняването на устройствата за машинно гласоподаване и точно от това, се схваща, че след време те няма да се съхраняват в склада на " Карго Партнер ".

До обезпечаването на подобаващи пространства - държавна благосъстоятелност, предопределени за съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване, следва да се употребяват наети от Централната изборна комисия пространства – частна благосъстоятелност, отговарящи на съответните условия, оповестиха от държавната пресслужба.

Необходимите средства за наема до края на 2021 година ще бъдат дадени на Централната изборна комисия с обособен акт на Министерския съвет. Средствата за следващата година ще бъдат планувани по плана на бюджет на Централната изборна комисия в хода на бюджетната процедура за следващата година.

Решението на кабинета планува още Министерство на вътрешните работи да реализира външната защита на пространствата, в които се пазят техническите устройства за машинно гласоподаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР