Служебното правителство предвижда да въведе военно обучение за учениците от

...
Служебното правителство предвижда да въведе военно обучение за учениците от
Коментари Харесай

Служебната власт възнамерява да въведе военно обучение в 10-и и 11-и клас

Служебното държавно управление планува да вкара военно образование за учениците от 10-и и 11-и от идната образователна година. За задачата за едномесечно публично разискване през днешния ден беше оповестен, която да уреди изискванията и реда за " образуване, осъществяване и обезпечаване образованието на българските жители за отбрана на отечеството ".

Военното образование на учениците ще става в часа на класа, в границите на 5 образователни часа за 10-и клас и 5 образователни часа за 11-и клас. Обучението ще стартира от 1 декември до края образователната година. Ще се организира в наличието на класния началник, военнослужещи или цивилни чиновници от Министерството на защитата, както и от структурите на директно послушание на министъра на защитата и българската войска, които са минали специфична подготовка за образование на възпитаници.

Обучението на учениците от 10 клас планува те да усвоят следните познания и умения за: Обучението на учениците в 11 клас ще включва: Освен това в проектонаредбата е планувано всеки записал компетентност " Офицер от запаса " във висше военно учебно заведение ще заплаща по-ниска семестриална такса, с цел да довърши гражданската си компетентност в граждански университет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР