Служебното правителство предстои да определи председател на новосъздадения Съвет за

...
Служебното правителство предстои да определи председател на новосъздадения Съвет за
Коментари Харесай

Правителството определя председател на Съвета за икономически анализи

Служебното държавно управление следва да дефинира ръководител на новосъздадения Съвет за стопански разбори. Това планува част от дневния ред на днешното постоянно държавно съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Служебният кабинет сътвори Съвета за стопански разбори със свое решение на 15 февруари. Неговата задача ще бъде да подкрепя българското държавно управление със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде насочна точка при вземането на стратегически решения за смяна в политиката.

Правителството ще разиска и гласоподава още решения, с които страната ни да разкрие две нови консулски служби, ръководени от нещатни почетни консули – в Япония, със седалище град Мурия, и в Демократична република Сао Томе и Принсипи, със седалище град Сао Томе.

Дневният ред планува също решение за сключване на съглашения с Европейската банка за възобновяване и развиване, свързани с даване на услуги за поддръжка при осъществяването на планове, финансирани в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Обсъждане на законопроект за промени в Закона за публичните библиотеки също е част от дневния ред на държавното съвещание. Началото му е от 10:00 часа.

Източник: БТА
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР