Служебното правителство постигна най-големия напредък към еврозоната - това е

...
Служебното правителство постигна най-големия напредък към еврозоната - това е
Коментари Харесай

Радев отговори на Асен Василев: Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката

" Служебното държавно управление реализира най-големия прогрес към еврозоната - това е подписването на меморандума за сечене на евромонети, което искаше поддръжката и на Европейска комисия, и на всички страна от еврогрупата. само че служебното държавно управление не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които отхвърлиха да одобряват законите, които би трябвало да обезпечат пътя ни по-натам към еврозоната. Някои очевидно желаят да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както показват решения на доста от проблемите ".
 
Това разяснява Румен Радев пред публицисти, запитан по какъв начин ще разяснява упреците на Асен Василев, че служебното държавно управление е саботирало влизането на България в еврозоната.
 
Според Радев инфлацията, която ни стопира да се присъединим към еврозоната на 1 януари 2024 година, значително се дължи на предходни управнически решения.
 
" Аз съм уверен, че влизането ни в еврозоната ще докара до основни стопански изгоди, само че най-важно е да бъдат уверени жителите, тъй като те всеобщо не имат вяра, тъй като до момента те плащаха цената на всички промени на некомпетентните и користни политически решения ", разяснява още Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР