Служебното правителство постигна намаление на цените на горивата с близо

...
Служебното правителство постигна намаление на цените на горивата с близо
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Постигнахме намаление на цените на горивата с близо 20% и обърнахме темпа на инфлацията след 18-месечен ръст

Служебното държавно управление реализира понижение на цените на горивата с близо 20% и обърна темпа на инфлацията за първи път от 18 месеца насам. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет по време на конференция за отчитане на свършената работа, която се организира през днешния ден в министерството, оповестиха от институцията.

Той уточни, че през август 2022 година обстановката с енергийните доставки в страната е поставяла въпроса не дали ще се затварят индустриални предприятия, а по кое време.

„ Една от първите ни задания беше да стартираме договаряния с " Лукойл " и вследствие на това постигнахме договореност компанията да реалокира икономическата си активност и да заплаща своите налози в България “, съобщи Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. Той добави, че идната разумна стъпка е била с получените средства от свръхпечалбите на сдружението да бъдат обезпечени ограничения в поддръжка на потребителите и към този момент се работи в тази посока.

Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет показа графики за придвижването на цените на горивата в България съпоставени с още шест страни в Европа. Те демонстрират понижение от 15% при дизела и 20% при бензин А95 в България за този интервал, като в никоя друга от изследваните страни не се следи сходен спад. „ Твърденията, че интернационалните фактори са повода за спад в цените у нас се оборват изрично от показаните данни “, акцентира той.

Икономическият министър подчертава и върху работата през последните месеци във връзка с индустриалните паркове у нас. „ Променихме метода на обмисляне на индустриалните зони, които са действителен инструмент за уравновесено развиване на районите. Работим в непрекъсната връзка с общините като главната ни цел е да обърнем метода и вместо в огромни индустриални зони, да стартираме вложения в по-малки такива, само че в райони с проблеми в заетостта “, посочи Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. Създадена е също връзка сред данните на добивната индустрия, транспортната съгласуваност и промишления бранш, тъй че да се възнамерява бъдеща отраслова специализация на индустриалните паркове.

„ Когато поех ръководството на министерството над 1/3 от службите по търговско-икономически въпроси бяха празни и България нямаше търговски аташета в основни страни като Италия, Франция, Съединени американски щати, Китай, Индия и други “, изясни министър Стоянов и добави, че до неотдавна не е имало никакви критерии, по които да се прави оценка работата на комерсиалните представители зад граница. По думите му към този момент са създадени правила, които да регламентират тяхната активност и доста е усъвършенстван разговорът им с българските общини и бизнес.

„ Инвестициите могат и би трябвало да бъдат инструмент за повдигане на приходите на хората “, акцентира Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. Той добави, че през последните месеци фокусът е бил в привличане на задгранични вложители, които са подготвени да оферират атрактивни заплати за своите чиновници. „ България би трябвало да спре да се популяризира като дестинация с евтина работна ръка. Напротив – ние имаме висококвалифицирани специалисти и би трябвало да търсим вложители, които ще дадат добавена стойност на стопанската система ни “, сподели още икономическият министър. Според него също толкоз значимо е и представянето на опциите на българските компании и поддръжката им за започване на повече взаимни планове с сътрудници от други страни.

„ Стартирахме поредност от срещи с задграничните компании у нас, тъй като те са и един от най-важните ни посланици зад граница “, разяснява министър Стоянов. Това е самодейност, която се приема доста позитивно от задграничните компании у нас и способства за възстановяване на бизнес средата.

За тези няколко месеца са готови и съглашения за отбрана на вложенията с Обединените арабски емирства и Кралство Саудитска Арабия. „ От години се приказва доста за вложения от тези страни, само че страната ни не е изпълнила даже формалния аршин това да се случи, с сключване на тези значими двустранни документи. Радвам се, че единствено за 6 месеца успяхме да подготвим текстовете и се надявам това да даде същински подтик на вложенията от тези страни “, разяснява Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

В конференцията участваха заместник-министрите на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова, Димитър Данчев и Янко Топалов, както и началникът на политическия кабинет Станислава Ялъмова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР