Служебното правителство постигна да имаме от октомври месец един непрекъснат

...
Служебното правителство постигна да имаме от октомври месец един непрекъснат
Коментари Харесай

Домбровскис: Надяваме се, че България ще може да влезе в Еврозоната на 1 януари 2025 г.

Служебното държавно управление реализира да имаме от октомври месец един непрестанен спад на цените, тъй че да можем да се приближим до критерия за инфлация по Маастрихт. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев след срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис.

Двамата са разискали пътя на България за участие в еврозоната, стадиите и техническата подготовка, периодите, които могат да бъдат поискани, отчетите,  проблемите с инфлацията, растежът на горивата и електрическата енергия.

Валдис Домбровскис благодари на Донев и представителите на държавното управление за продуктивната среща. „ Обсъдихме няколко значими тематики, свързани с приемането на еврото, работата на България за присъединение ѝ към еврозоната, за поддръжката на Украйна във войната на Русия “, уточни той, като означи, че фокусът е бил върху присъединението България към Еврозоната. По думите му Европейска комисия ще продължи да поддържа работата на държавното управление, с цел да подсигурява, че тази работа ще докара до триумф и България ще влезе в еврозоната.

„ Поради високата инфлация, пред която са изправени всички страни, поради това България не може да извърши първичната дата. Надяваме се, че това няма да е дълго очакване. Надяваме се, че ще може да влезе на 1 януари 2025 година, само че би трябвало да отговори на всички критерии на Маастрихт “, безапелационен е Домбровскис и акцентира, че това закъснение на би трябвало да обезкуражава страната ни, както и че явно еврото носи осезаеми изгоди и за стопанската система, и за жителите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР