Служебното правителство подронва авторитета на МВР. Това написа в профила

...
Служебното правителство подронва авторитета на МВР. Това написа в профила
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Служебното правителство грубо нарушава Зак...

Служебното държавно управление подронва престижа на Министерство на вътрешните работи. Това написа в профила си във фейсбук някогашният вътрешен министър Христо Терзийски.

" Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам.

Законът доста ясно разграничава политическото от професионалното управление на министерството. Затова и изчерпателно регламентира хипотезите, при които могат да се прекратят пълномощията на Главния секретар на Министерството на вътрешните работи. В Решението си за отстраняването на Главен комисар Ивайло Иванов, служебното държавно управление, защото няма по какъв начин да откри друго съображение, се базира на член 36, алинея 6, т. 6 - " тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и при дейности, които накърняват престижа на министерството ", написа Терзийски.

По думите му, и служебният министър, и служебният министър председател, и Президентът би следвало да знаят, че такова тежко нарушаване би трябвало да е открито по избран процесуален ред - в границите на осъществена служебна инспекция с следващо дисциплинарно произвеждане, каквито не са били извършени.

" Нямам никакво подозрение, че това престъпление ще бъде поправено от съда. Но имам съществени опасения, че сходни дейности на хора, назначени " служебно " на изборни постове, могат съществено да увредят престижа на Министерството на вътрешните работи и да повлияят на мотивацията на хилядите почтени експерти, които работят в системата. Има граници, които не трябва да бъдат преминавани - даже желанието за реваншизъм да е неудържимо ", написа още той в профила си в обществените мрежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР