Служебното правителство одобри 997 850 лева за 2577 ученици, които

...
Служебното правителство одобри 997 850 лева за 2577 ученици, които
Коментари Харесай

Служебният кабинет отпусна близо 1 млн. лева за безплатните ученически почивки |

Служебното държавно управление утвърди 997 850 лв. за 2577 възпитаници, които отпътуват на лятна отмора по Националната стратегия „ Отново дружно “, оповестява Министерството на образованието и науката. Придружават ги 274 учители или други педагогичен експерти. Това са поръчките, утвърдени от МОН до 30 юни т.г. включително

Финансирането се отпуска по бюджетите на общините. Парите ще стигнат до учебните заведения идната седмица. Средствата се разпределят сред 103 учебни заведения – 95 общински и 8 държавни. Те съставляват 70% от декларираната от учебните заведения обща сума въз основата на подадените формуляри. Останалите 30% ще се изплатят, когато в МОН се показа по електронен път подписаният контракт с туроператор.

" Междувременно МОН получава доста нови поръчки за присъединяване в „ Отново дружно “. От 1 до 8 юли т.г. включително са утвърдени още 238 учебни заведения с 6271 възпитаници и 664 ръководители на групи. След 8 юли т.г. досега са поискали да се включат нови 140 учебни заведения. Техните документи се обработват сега. За финансирането на тези пътувания ще има последващо разпореждане на Министерския съвет ", прецизират от ръководеното от проф. Николай Денков министерство.

За всеки участник в пътуването е обезпечен шестдневен туристически пакет на стойност 500 лева Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, превоз, застраховка и спомагателни действия.

" Целта на програмата е да насърчи възобновяване на връзката сред учениците и да преодолее изоставането в социализацията им поради неприсъственото образование през последните две образователни години. Очаква се тя да помогне също за обогатяване на културата на децата и да подтиква тяхната физическа интензивност ", припомнят от МОН.

Първият стадий от кандидатстването по „ Отново дружно “ продължава до 31 юли 2021 година Ако след тази дата плануваният за програмата бюджет от 15 млн. лева не е изразходван, учебните заведения могат да аплайват още веднъж с до общо 165 участници до 1 септември т.г. или до привършване на финансовия предел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР