Служебното правителство няма как да преговаря за нов договор с

...
Служебното правителство няма как да преговаря за нов договор с
Коментари Харесай

Валентин Николов: Служебното правителство няма как да преговаря за нов договор с “Газпром”


Служебното държавно управление няма по какъв начин да договаря за нов контракт с “Газпром ”. Това сподели в изявление за бТВ някогашният началник на Български енергиен холдинг (БЕХ) Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Той напомни, че това няма по какъв начин да се случи най-малкото, тъй като България е в листата с вражески на Русия страни. Според него, обстановката към документите за междусистемната газова връзка България-Гърция е “пълен батак ”. Николов напомни, че строителството трябваше да приключи на 1 януари и означи, че макар забавянето, страната ни не е получила нито 1 лева отплата.

“Ако няма понижени доставки от “Газпром ” по “Турски ” и “Балкански поток ”, няма да има проблем да вържем салдото на Балканите. Но в случай че създадат както със “Северен поток ” 1, то тогава ще се окажем в доста неприятно състояние, тъй като в Ревитуса слотовете са непокътнати месеци напред. Това е от компании, които са свързани с “Газпром ”. Трябва да минем през тях, с цел да вземем, който и да е танкер през морето. Не можем да докараме газ, без да минем през тях. Те могат да ни дадат потенциала. Те са планували всички наши ходове. Зависим от това дали руснаците ще понижат доставките за гърците, и дали медиаторите ще ни дадат това, което са закупили ”, разяснява още той.

Николов счита, че през април е трябвало да приемем изискванията на Русия и да платим за газа в рубли. По думите му, по този начин сме щели да имаме опция да напълним газохранилището в Чирен, като в това време търсим различни разновидности.

“Газ има. Няма по какъв метод газът да доближи до нас и Европа. Нямаме инфраструктура, газ има. Трябва да се понижи политиката в тази сфера и да навлезе експертността ”, счита Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

По думите му, скоро “Булгаргаз ” няма да може да извършва функционалностите си на публичен снабдител, а някои хора ще се “облажат ” от това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР