Служебното правителство не може да вземе решение да върне руския

...
Служебното правителство не може да вземе решение да върне руския
Коментари Харесай

Копейкин иска газови доставки от Русия

" Служебното държавно управление не може да вземе решение да върне съветския газ ", това съобщи пред NOVA водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

„ За сходно нещо би трябвало да има една оперативна политическа автономия, каквато служебният кабинет няма. Не че не е допустимо да го направи. Но за жалост, кабинетите, които са назначавани преди демонстрират, че нямат такава независимост на деяние. За сходни дейности служебният кабинет би трябвало да има своя лична самостоятелна външна политика, каквато няма, тъй като и България като цяло не е самостоятелна страна.

Ако желаеме нормализиране на връзките както с Русия, по този начин и възобновяване на газовите доставки – би трябвало да чакаме един нов състав на бъдещо държавно управление, който да организира сходна политика след парламентарните избори”, акцентира той.

„ На тези избори отиваме като на референдум за това желаеме ли България да бъде управлявата по този начин, както през последните 33 години, и да бъде свободна и самостоятелна страна. На тези избори отиваме като на референдум - за това дали желаеме ли България да бъде свободна и самостоятелна или да бъде долнопробна колония на САЩ”, добави Костадинов.

„ Единствената роля, която има служебният кабинет, е да организира умерено идващите идни избори и да се оправи с най-големия израстък, който българската народна власт има – пазаруването и продаването на гласове. Това е нещо, което предходните служебните кабинети на Радев съумяха да създадат. Това са двете съществени неща, които би трябвало да желаеме от служебния кабинет и не можем да имаме никакви други упования. Това въпреки всичко е едно преходно правителство”, уточни той.

Той разяснява и въпроса дали служебният кабинет би трябвало да възобнови връзките си с „ Газпром” и в случай че стане по този начин – дали ще ги поддържа.

„ Тук не става въпрос дали аз или някой различен ще ги поддържа. Тук става въпрос за това, че идва зима, в която - в случай че нямаме сигурни доставки на газ – ни чака доста сериозна икономическа рецесия. От тази позиция – това е задача, която би трябвало да бъде решена – колкото по-рано, толкоз по-добре. Ако те намерят в себе си задоволително геройство и воля да създадат сходно нещо – няма естествен човек, който да не ги подкрепи”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР