Служебното правителство не е положило усилия да намери слотове за

...
Служебното правителство не е положило усилия да намери слотове за
Коментари Харесай

Не е имало напъни. Според бившите управляващи служебният кабинет не е опитал да намери слотове за танкерите

Служебното държавно управление не е положило старания да откри слотове за седемте танкера с полутечен газ от Съединени американски щати. Това споделиха представители на някогашните ръководещи в неделя.

Служебният кабинетът танкера, за които имаше оферта, и отхвърли останалите шест. Министърът на енергетиката изясни решението с това, че не е имало
слотове на терминалите за полутечен газ, на които танкерите да бъдат разтоварени. След като отхвърли шест от седемте танкера, служебното държавно управление разгласи връщането към съветския.

Според някогашните ръководещи обаче разновидности е имало, само че служебният кабинет не е положил старания да ги контракти.

Бившият министър председател Кирил Петков сподели, че с изключение на за октомври, за когато е призната доставката, е имало
слот и за ноември.

“Недоумявам, откакто е имало
слотове за октомври и ноември, за какво служебното държавно управление избра да вземе единствено един транспортен съд ”, сподели Петков пред.

Той твърди, че е провел диалог с гръцкия енергиен министър по тематиката.

“С удивление разбрах, че връзката е била вяла и не е имало напъни за намиране на
слотове ”, сподели Петков.

“Ако е имало предпочитание да се разтоварят танкерите, най-малкото по дейностите щеше да проличава, че се търси сходно [нещо] ”, сподели някогашният министър на енергетиката в държавното управление на Кирил Петков Александър Николов . Той дефинира за “странен ” отхвърли на служебните министри да одобряват офертата са останалите шест танкера.

“Когато откажеш седемте танкера и то за месеците, когато в България е най-тежка потреблението, октомври-април, е меко казано необичайно ”, сподели той пред.

Дори при липса на
слотове за разтоварване на танкерите в Гърция и Турция, съгласно Николов е имало опция танкерите да бъдат признати и след това да бъдат продадени или разменени с различен снабдител.

Бившият вицепремиер Асен Василев сподели, че държавното управление на Кирил Петков не е имало задоволително време да контракти
слотове за разтоварване на танкерите за декември, януари, февруари, март и април. Коментарът му беше в отговор на въпрос за какво предходният кабинет не е удостоверил офертата за танкерите.

“В момента, в който бяха доказани танкерите имахме 2 останали работни дни, с цел да потвърдим слотовете. Потвърдихме два, оставаха още 2 седмици, с цел да се потвърдят останалите 5 слота. Не разбирам за какво служебният кабинет не го направи ”, сподели той пред телевизия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР