Служебното правителство на Румен Радев продължава да подменя знакови кадри

...
Служебното правителство на Румен Радев продължава да подменя знакови кадри
Коментари Харесай

Новият шеф на НАП има в досието си незаконен арест за данъчно престъпление

Служебното държавно управление на Румен Радев продължава да подменя знакови фрагменти на предходните ръководещи. Ден след уволнението на съвсем всички регионални шефове бе заменен и шефът на Националната организация по приходите Румен Спецов.

Рокадата може да се дефинира като предстояща, тъй като прокуратурата заяви, че е почнала следствие за данъчни закононарушения по случая с някогашната компания на Спецов “Грайнекс трейдър “. Странното обаче е, че за нов шеф на Национална агенция за приходите е назначен досегашният началник на фонд „ Земеделие “ Борис Михайлов, който има в досието си арест и дело за присъединяване в скица за източване на Данък добавена стойност.

Смяната на Спецов е стимулирана с показаните объркващи данни за прогнозните и предстоящи данъчни доходи за 2022 година

През март прогнозата на Национална агенция за приходите е за доста несъблюдение на приходите от налози по отношение на разчетените в държавния бюджет. През юни организацията към този момент чака преизпълнение. Обективните данни сочат, че високата инфлация поради поскъпналите енергийни първични материали след началото на война в Украйна, водят до забележителен растеж на приходите от Данък добавена стойност.

Новият началник на данъчните Борис Михайлов е бил шеф на Държавен фонд “Земеделие “ по време на двете служебни държавни управления на Стефан Янев, преди да бъде освободен през март т.г.

Представената от държавното управление публична биография сочи, че Михайлов е бил инспектор в Министерството на финансите, данъчен контрольор и шеф на отдел в данъчната администрация, притежател и шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото.

Той има 10-годишен опит като юрист по данъчно и наказателно право.

През юни предходната година ГЕРБ разкри, че същият този Борис Михайлов е бил задържан и разследван преди 18 години за данъчни измами. През 2004 година тогавашният основен прокурор Никола Филчев оповестява за акция против източването на Данък добавена стойност за над 10 милиона лв.. Арестувани са петима души, включително двама данъчни чиновници. Единият от тях е Борис Михайлов от данъчно поделение „ Овча Купел “.

Накрая наказателното дело против него е прекъснато през 2008 година, а задържаният чиновник съумява да осъди прокуратурата за нелегално обвиняване.

Самият той изяснява, че се е опитвал да се бори с корупцията в данъчната работа и това е повода за неговия арест. Атаката на ГЕРБ Михайлов дефинира като целеустремен удар против неговата известност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР