Служебното правителство на Гълъб Донев започва и подмяната на дипломати

...
Служебното правителство на Гълъб Донев започва и подмяната на дипломати
Коментари Харесай

Стартира смяна на дипломати от кабинета на Гълъб Донев

Служебното държавно управление на Гълъб Донев стартира и подмяната на дипломати в задачите на България зад граница. Смените са почнали с трима консули, утвърдени в четвъртък на закрито съвещание на кабинета, разкрива " 24 часа ".

Дипломатката Надя Кръстева ще е новият консул на България в испанския град Валенсия, гласи едно от решенията на служебното държавно управление. Постът бе вакантет още от предишното лято, откакто тогава бе върнат в България предходният консул Пламен Георгиев - някогашен началник на КПКОНПИ, който напусна комисията поради скандал със собствеността на тераса към жилището му.

Сравнително младият посланик Неделчо Михайлов отпътува пък консул на България във Франкфурт, където също постът бе незает от известно време.

Служебният кабинет е одобрил и промяна на консула на България в Милано, Италия. Оттам се изтегля досегашният ни представител Таня Димитрова и отпътува Ана Паскалева, която към този момент има мандат в посолството ни в Рим.

Това са първите дипломатически назначения от серията, блокирана при държавното управление на Кирил Петков. В последните седем месеца бяха спрени всички ротации на посланици и консули поради неразбирателството сред някогашния министър председател и външната му министърка Теодора Генчовска. Тя даже бе съгласувала лист с имена с президента Румен Радев, само че министър председателят отхвърляше да ги обсъдят на съвещание на Министерския съвет, с цел да се задвижи публично процедурата.

По същата причина - неразбирателството сред Петков и Генчовска, бяха блокирани и назначенията на консули. Те не се съгласуват с президента, само че би трябвало да бъдат утвърдени от държавното управление.

Още с първите си изяви служебният външен министър Николай Милков разгласи, че се бавят осем посланически назначения и даде знак, че има намерение да придвижи предложенията на Генчовска.
ТЕМА преди 1 час 558 преди 17 часа 1755 преди 1 ден 5877
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР