Служебното правителство на Гълъб Донев е взело решение да продължи

...
Служебното правителство на Гълъб Донев е взело решение да продължи
Коментари Харесай

Гълъб Донев е решил да удължи концесията на Лукойл на тъмно

Служебното държавно управление на Гълъб Донев е взело решение да продължи осъществяването на концесионния контракт за Пристанищен терминал Росенец с “Лукойл Нефтохим Бургас ” АД.

За това се разбра от обява във фейсбук на водача на ДСБ и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов.

Той разгласява ядосан коментар във връзка решението, което съгласно него е взето тихомълком и е нарушаване на европейското право, защото като Лукойл Нефтохим Бургас е юридическо лице, обвързвано с Русия и като такова контрактът с рафинерията следва да бъде преустановен.

Българската страна би трябвало неотложно да ликвидира съветския анклав Росенец и да си възвърне контрола върху Пристанищния комплекс, декларира ген. Атанасов, представен от " ОFFNews ". 

На 6.10.2022г. служебното държавно управление на Радев тихомълком позволява продължаването на осъществяването на Договора за даване на концесия върху Пристанищен терминал Росенец на “Лукойл Нефтохим Бургас ” АД. Като юридическо лице, обвързвано с Русия “Лукойл Нефтохим Бургас ” АД попада в обсега на ограничаващите ограничения по Регламент Nr. 833/2014г. и в сходство с неговите разпореждания договорът за концесия следва да бъде преустановен до 10.10.2022г.

С какво право служебното държавно управление, което няма парламентарна легитимност, продължава концесията на Росенец? Българската страна би трябвало неотложно да ликвидира съветския анклав Росенец и да си възвърне контрола върху Пристанищния комплекс. По този метод ще бъде прекъснато финансирането на войната на Путин в Украйна от българска територия, пита водачът на ДСБ. 
ТЕМА преди 14 минути 134 преди 1 час 1732 преди 20 часа 1755
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР