Служебното правителство може да е използвало близо 4 милиарда лева

...
Служебното правителство може да е използвало близо 4 милиарда лева
Коментари Харесай

БСП пита: Харчени ли са близо 4 млрд. от фискалния резерв незаконно?

Служебното държавно управление може да е употребило близо 4 милиарда лв. от фискалния запас за настоящи разноски по противозаконен метод. В това се съмняват от Българска социалистическа партия .

" Имаме доста съществени терзания, че заради това, че служебното държавно управление не се оправя с бюджетните доходи, през предишните месеци, съгласно нас, най-вероятно си е разрешило да употребява средства от фискалния запас , които не са оторизирани и най-вероятно опонират на закона. (...) По наша предварителна информация за месеците март и април разходваните средства от запаса - 1,5 за месец март и към 2,8 милиарда за месец април - т.е. става дума за сума от близо 4 милиарда лв. ", показа терзанията си на брифинг в Народно събрание финансовото острие на " столетницата " Румен Гечев.

Българска социалистическа партия са отправили публично питане за детайлна информация за положението на фискалния запас към гуверньора на Българска народна банка и служебния министър на финансите Росица Велкова и чакат отговор. След като получат желаната информация социалистите ще слагат въпроса и в Народното събрание и отрасловите комисии, закани се Гечев.

Преди дни министър Велкова настоя парите от запаса да бъдат размразени и да могат да се употребяват за настоящи заплащания, само че акцентира, че няма да се " пипа " Сребърния фонд,. Това увери и през днешния ден при
 Ресорната комисия в Народно събрание одобри удължителния бюджет
Ресорната комисия в Народно събрание одобри удължителния бюджет

С 19 гласа " за "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР