Служебното правителство е заделило малко над 776 млн. лв. за

...
Служебното правителство е заделило малко над 776 млн. лв. за
Коментари Харесай

Властта даде 438 млн. лв. за пътните фирми, ремонтирали по времето на ГЕРБ

Служебното държавно управление е заделило малко над 776 млн. лева за поддръжката на пътища, както и за строителството на нови. Това разгласи министърът на районното развиване Иван Шишков след вчерашното съвещание на кабинета. За зимното разчистване за януари и февруари са заделени съвсем 158 млн. лева, както и още към 150 млн. лева за " огромните и значими инфраструктурни обекти " в страната, които по думите му се строели " извънредно интензивно ".
Шишков разясни, че от въпросните над 776 млн. лева с 438 млн. лева ще бъдат платени отговорности за поправки на пътища, възлагани в интервала 2020 - началото на 2021 година (в края на третото държавно управление на Бойко Борисов), за които не са били обезпечени нужните средства и " това сътвори напрежение сред страната и пътните компании ". Това ще бъде направено единствено за ремонтите, за които е открито, че са настоящи, тъй като въпросът с главните поправки е останал за решение в Народното събрание, означи министърът.
По думите на Шишков обезпечени са средства и за към този момент приключеното строителство и прелюдия в употреба сектор от автомагистрала " Хемус " сред Белокопитово и Буховци, който беше пуснат с над две години забавяне. Осигурени са пари и за един от лотовете на бъдещия скоростен път Видин-Ботевград. Шишков даде обещание до 3 месеца да бъде пуснат сектор от към 7 километра. С част от сумата ще се финансира укрепването на свлачище при тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ", като задачата е придвижването в сектора да бъде пуснато в посока от Гърция към София до 3 месеца.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР