Служебното правителство е върнало за корекция проект на МВР по

...
Служебното правителство е върнало за корекция проект на МВР по
Коментари Харесай

Служебният кабинет спасява проект на МВР по Плана за възстановяване

Служебното държавно управление е върнало за промяна план на Министерство на вътрешните работи по Плана за възобновяване. Това стана ясно от брифинг в Министерски съвет на вицепремиера Атанас Петканов и на силовия министър Иван Демерджиев.

Все отново изпълняваме 21 от 22 критерии за първото заплащане. Спънката е точно планът на Министерство на вътрешните работи за създаване на телекомуникационна система. Пеканов сподели, че в първата версия на проекта той не е намерил място, само че кабинетът Петков го връща, стана ясно от думите на Пеканов. Министерство на вътрешните работи в къси периоди би трябвало да организира транспарантна процедура, която дава отговор на еврокритериите.

Въпреки тези проблеми в края на месеца ще заявим първо заплащане по проекта, по думите на Пеканов. Той се разгласи за изсветляване на процеса. Вътрешният министър Иван Демерджиев разясни, че този план е трябвало да подсигури информационно Министерство на вътрешните работи, както вътре в системата, по този начин и към Министерство на защитата. По думите му казусът е, че функционалността на системата е много противоречива, както и това, че първата процедура по плана е осъществена непрецизно. За Демерджиев в плана е заложена остаряла технология.

Проектът е за 134 милиона лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР