Служебното правителство е поставило рекорд за възбуждане на гражданско недоволство.

...
Служебното правителство е поставило рекорд за възбуждане на гражданско недоволство.
Коментари Харесай

Лорер: Служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданско недоволство

Служебното държавно управление е сложило връх за възбуждане на гражданско неодобрение. Такова мнение изрази някогашният министър по нововъведенията и растежа Даниел Лорер.
“Гледам с неразбиране, по този начин както гледат и българските жители. Само три дни откакто пое властта, служебното държавно управление сложи връх за възбуждане на гражданско неодобрение. Вече има митинги против обновяване на договорните връзки с “Газпром”. За 6 месеца ръководство на обединението, отпред с Политическа партия, българското общество привикна на бистрота и разбра, че диверсификация от съветски газ е възможна”, сподели Лорер.
Според него основаването на спешния щаб за газа е ненужно. “Необходимо е посредством пазарни механизми да се търсят решения на газовата рецесия, а не да се основава възприятие, че има дефицит, какъвто няма. Просто би трябвало да се работи съсредоточено тези 7 танкера да бъдат вкарани в нашата мрежа”, сподели Лорер и акцентира, че интерконектора с Гърция не трябва да се стопира.
Бившият министър по нововъведенията и растежа прикани държавното управление на Гълъб Донев “да не се причислява към тези, които не желаят диверсификация”.
“Ние показахме доста ясно по какъв начин България може да се ръководи по един открит метод, качествено по-различно от това, което бяхме привикнали с ГЕРБ за 12 години”, по този начин Лорер отговори на думите на президента, с които той съпостави резултатите на Политическа партия с тези на ГЕРБ и напомни похвалите на международните водачи към ръководството на кабинета “Петков”.
“Следващите два месеца на това служебното държавно управление на Румен Радев ще бъдат ясна илюстрация за това по какъв начин президентът желае да управлява страната”, счита Лорер. “Първите 3 дни от тяхното ръководство повдигат голяма въпросителна за това какви са същинските им цели за този период”, добави той в отговор на въпрос за какво има раздор сред Политическа партия и Румен Радев.
Рокадите в управлението на Национална агенция за приходите и Агенция “Митници” Лорер разяснява, че са в опит за надзор върху паричните потоци.
Той изрази терзание, че служебното държавно управление може да забави няколко стратегически начинания, които са значими за България. За образец той даде интерконектора с Гърция, газовите доставки и Планът за възобновяване и резистентност. “По отношение на нашата работа - нямам съмнение”, безапелационен бе той.
Ще се яви ли “Продължаваме Промяната” на изборите в коалиция с “Демократична България”, следва да бъде решено на Национален съвет на Политическа партия, удостовери Лорер.
Като неточност на обединението в 47-ия парламент той регистрира, че не са успяли да показват всичките си хрумвания пред обществото. “Много пъти ние бързахме да свършим неща, без да сме сигурни, че имаме необятна социална разбираемост за какво това би трябвало да се случи в този момент”, изясни Лорер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР