Служебното правителство е отпуснало 3 млн. лева за изграждане на

...
Служебното правителство е отпуснало 3 млн. лева за изграждане на
Коментари Харесай

С 3 млн. лева в Русе правят буферен паркинг за камиони

Служебното държавно управление е отпуснало 3 млн. лв. за създаване на буферен паркинг за камиони в Русе. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град.

От локалната администрация изясняват, че решението на Министерския съвет е взето поради дейните контакти на кмета Пенчо Милков с премиера Стефан Янев и с районния министър Виолета Комитова.

Буферният паркинг ще бъде построен в общински парцел, ситуиран до интернационалния бул. " България ". Теренът е с обща повърхност 163 декара.

От кметството осведомят, че общински чиновници приготвят мястото за началото на строителните действия, с цел да може паркингът да бъде построен допустимо най-скоро.

Тъй като теренът е огромен, за цялостното му асфалтиране ще бъдат нужни още средства, заради което общинската администрация обмисля опцията за публично-частно партньорство.

Кметът на Русе Пенчо Милков ще беседва през днешния ден с представители на бизнеса, които имат интерес да спомагат за осъществяването на значимия план.

Буферният паркинг ще разтовари трафика на камиони, изчакващи да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ". Сега тежкотоварните коли се редят на опашки в региона на граничния пункт и затрудняват придвижването на останалите транспортни средства.

От локалната администрация осведомят, че годишно през " Дунав мост " и Русе минават 867 000 тежкотоварни автомобила.

" Решаването на казуса е един от целите в програмата за ръководство на кмета, защото визира хиляди русенци, а през годините за него не е било търсено и предвиждано трайно решение ", изясняват от кметството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР