Служебното правителство е освободило Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор

...
Служебното правителство е освободило Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор
Коментари Харесай

Служебното правителство освободи шефа на НАП Румен Спецов

Служебното държавно управление е освободило Румен Спецов от длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП). Причината за отстраняването му е несъблюдение на отговорностите, заяви държавната пресслужба в петък.

Спецов беше назначен на поста от служебния кабинет на Стефан Янев през май 2021 г, по предложение на тогавашния финансов министър Асен Василев.

От формалното известие, публикувано в петък, излиза наяве, че Спецов е освободен поради "разнопосочни данни по отношение на прогнозните и предстоящи данъчни доходи за 2022 година ", подавани от Национална агенция за приходите от началото на тази година.

До края на март 2022 година Национална агенция за приходите е подавала информация за предстоящо доста несъблюдение на приходите по отношение на разчетените в държавния бюджет данъчни доходи. След като актуализацията на бюджета беше призната, от Национална агенция за приходите са подали информация за предстоящо преизпълнение на приходите, се споделя в известието. Според служебния кабинет тези отклонения основават "риск за планирането и осъществяването на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики ".

Свободна Европа потърси Спецов за коментар, само че той не отговори на позвъняването.

По-рано в. "Сега ", че Софийската градска прокуратура е почнала следствие поради продажбата на неговата компания "Гранкес Трейдър ". Става въпрос за сдружение на Спецов, което е имало над 1 млн. лв. отговорности към страната и което той е продал на малоимотно лице. Първоначално по случая имаше единствено инспекция, която обаче е прераснала в дело.

На мястото на Спецов като началник на Национална агенция за приходите е назначен Борис Михайлов. Според известието той е бил инспектор в Министерството на финансите, данъчен контрольор и шеф на отдел в данъчната администрация, притежател и шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР