Служебното правителство да изготви и внесе в Народното събрание проектобюджет

...
Служебното правителство да изготви и внесе в Народното събрание проектобюджет
Коментари Харесай

ПП и синдикатите поискаха служебното правителство да внесе проектобюджет за следващата година

Служебното държавно управление да изготви и внесе в Народното събрание проектобюджет за идната година, вместо удължение действието на настоящия и през първите 3 месеца на 2023 година Около това мнение се сплотиха на среща в Народното събрание от " Продължаваме Промяната ", КТ " Подкрепа " и КНСБ в границите на консултациите, които организира втората по величина политическа мощ.

Двата синдиката желаеха увеличение на минималната работна заплата от идната година с 50% по отношение на междинната или от 710 на 860 лева От Политическа партия се съгласиха с това искане.

Съпредседателят на партията и някогашен финансов министър Асен Василев акцентира, че сходно предложение е залегнало в техните цели. Според него, прогнозите на Министерството на финансите са мощно консервативни и не отразяват действителната финансово-икономическа картина в страната. Той акцентира, че техния разбор демонстрира растеж на Брутният вътрешен продукт от 4%, вместо 2,9%, плануван от МФ.



Снимки: БГНЕС

Според Василев инфлацията ще бъде над 12%. На тази база той пресметна, че ще има 11 милиарда лева повече доходи от заложените в прогнозата на финансовото ведомство, с които могат да бъдат продължени и доразвити политиките, стартирани от кабинета " Петков " и през 2023 година

Синдикатите желаеха въвеждане на необлагаем най-малко, само че от " Продължаваме Промяната " не се съгласиха. Асен Василев уточни, че тяхната философия е да не се пипат данъчните ставки. Синдикатите упорстват и за нарастване на заплатите на държавните чиновници по отношение на инфлационните процеси. От Политическа партия дадоха отговор, че в техния план за бюджет има планувани политики в тази посока.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР