Служебно съгласуване с експлоатационните дружества при издадена Виза за проектиране

...
Служебно съгласуване с експлоатационните дружества при издадена Виза за проектиране
Коментари Харесай

Облекчени процедури при строеж обявиха в Стара Загора

Служебно координиране с експлоатационните сдружения при издадена Виза за планиране на обект влиза в действие в община Стара Загора. Това разгласи в конференция кметът Живко Тодоров. Той разгласи по-бързо обслужване при строителния контрол и електронните услуги.

Безвъзмездно ще бъде служебното координиране с експлоатационните сдружения - ВиК, електроразпределение, газоснабдяване, на Визата за планиране. По длъжностен път ще се изпращат извадки от Подробния организационен проект и скицата, като сдруженията ще имат 14-дневен период да дават изходни данни и да съгласуват импортираните документи, нужни за правене на капиталов план. При връщането на документите в общината - срокът за годност на визата за планиране ще бъде продължен на 1 година. " Така всеки, на който му следва да подписа контракт с експлоатационно сдружение, ще може да го направи за двойно по-дълъг интервал от време, както и да входира в Общинска администрация своето капиталово желание за позволение ", даде детайлности основният проектант на Община Стара Загора Младен Иванов.

Облекчението ще важи и при Подробен устройствен план. Съгласуването на Подробните устройствени проекти също ще става по длъжностен път. Общината ще играе ролята на медиатор, който ще облекчава жителите.

Електронна система ще подкрепи работата на администрацията - географската осведомителна система ще разреши в една платформа да се съдържа цялата информация за дадена територия - включително Подробен устройствен план, детайли от физическата инфраструктура, разнообразни по вид зони, данни за популацията и други. Така всеки ще има опция, в действително време, да вижда наслоената информация за подобаващ парцел.

Кметът Живко Тодоров разгласи, че сега се водят диалози с две компании, които имат потенциала да внедрят услугата Географска информационна система и следва подписване на контракт.

Кметът Живко Тодоров бе безапелационен, че в случай че от сдруженията не съблюдават периодите, то Законът дава право на Общината да постанова наказания.

Общо 139 са услугите на Общинска администрация, като от тях 101 са налични по електронен път, посочи по време на срещата с медиите в Стара Загора секретарят Делян Иванов. " Те са налични в уеб страницата на Общината и е належащо за тяхното заявяване единствено електронен автограф. Предстои всички те да бъдат с електронна алтернатива, като все още сме избрали най-често употребяваните от жителите и бизнеса ", уточни Иванов. Съвсем скоро ще бъде включено в листата с електронни услуги и заявката за подписване на цивилен брак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР