Служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви пред Би Ти Ви,

...
Служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви пред Би Ти Ви,
Коментари Харесай

Според здравния министър хората спазвали мерките и затова не е нужно пълно затваряне

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров разгласи пред Би Ти Ви, че сега не е нужно цялостно затваряне поради високия брой инфектирани, умряли и настанени в болница с ковид, защото хората спазвали актуалните ограничения в битката със болестта. Според него Коронавирус документът, който от две седмици обезпечава достъп до редица публични места, работи и това се доказвало с преодоляването на непрекъснато възходящия брой инфектирани.

" Трябва да благодарим на хората. Те одобриха ограниченията и се лимитират в контактите си ", сподели Кацаров, като посочи, че е приказвал с ръководители на здравните инспекции в страната, които са го уверили, че съвсем на всички места ограниченията се съблюдават.

Изказването му идва след няколко митинга на недоволни от прелюдия така наречен зелен документ. В разнообразни градове на България те показаха недоволството си като посетиха огромни търговски центрове без да имат документ и без да носят маски. От полицията и здравните инспекции не оповестиха по-късно дали има санкционирани.

Кацаров няколко пъти повтори, че сега нищо не постанова цялостно затваряне макар опасенията му от идния огромен напън върху здравната система. Притесненията му идват от това, че огромният брой инфектирани значи, че скоро част от тях ще влязат в болница.



" Заплахата е да не можем да приемем всички заболели, да нямаме задоволително реанимационни кревати ", добави той и посочи, че ще е първият, който изиска цялостно затваряне, когато лечебните заведения няма да могат да се оправят.

Според него България се намира в най-тежката пандемична вълна до момента. Той отдаде това и на продължителността на тази вълна, която продължава към този момент трети месец и сега е във връхната си точка. За съпоставяне той даде предходните талази, които траяли към 2 месеца и половина.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР