Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че оградата по границата

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че оградата по границата
Коментари Харесай

Демерджиев: Някой изрод е решил да стреля през границата

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че оградата по границата с Турция не е годна, всеки ден оборудването се поддържа само че всеки ден се натъкват на дупки, стопират, обработват ги, вършат всичко допустимо да затворят границата. В случая става въпрос за престъпно действие, за изключителна експанзия. За пръв път се подхожда по този метод. Ние сме се стремили нашите чиновници да извършват отговорностите си без да причинават ненужни вреди на тези хора, които се пробват да минават границата. При такава експанзия, която ескалира, ние ще отговорим с нужната мощ на тази експанзия и в случай че има произшествия по границата няма да са в посока на наши чиновници.

Демерджиев уточни, че ще има среща с турския министър на вътрешните работи, на която ще изиска турската страна да разбие каналджийските мрежи в Турция, изискал е същото и от Европол и от Европейска комисия. Докато тези каналджийски мрежи не бъдат разрушени, наши или други чиновници всеки ден ще бъдат поставяни под риск.

Ние усляхме да пречупим кривата на мигрантския напън един месец по-рано от предстоящото. Това е в резултат на помощта на турската страна, означи Демерджиев.

Служителите имат оръжие, само че обстановката се трансформира. Това е първото нахлуване с оръжие от страна на мигранти. Имаше ескалация, имало е случаи чиновници да бъдат нападнати с хладно оръжие и нито един подобен случай не е бил сполучлив. Но с случая огнестрелното оръжие е употребявано в засада и доста мъчно може да се защищити човек, а нападението в тази ситуация е в главата на служителя, сподели още Демерджиев.

Според вътрешния министър фенерите, с които светят, са ги създали цели и първият изстрел е бил съдбовен.

Загиналият служител на реда е чиновник от над 8 години, има задоволително опит, само че обстановката е била невиждана. Години наред не е имало пукотевица по границата. Те нямат тренинга, не се е случвало, изясни Демерджиев и добави, че " случаят ще ни активизира и ще създадем тъй че нещата да се подобрят ".

Няма мотив за кадрови промени. Това, че някой урод е решил да стреля през границата, не можем да вършим всеки ден кадрови промени, в случай че имаше неточност в метода и тактиката, само че тук приказваме за една извънредно гнусна демонстрация на човек, който имам вяра, че ще бъде издирен и изправен пред закона, посочи Демерджиев и добави, че причинителят ще бъде съден в Турция.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР