Служебният вътрешен министър да не хвърля прах в очите на

...
Служебният вътрешен министър да не хвърля прах в очите на
Коментари Харесай

Демерджиев да освети каналджиите в МВР, преди да си отиде

Служебният вътрешен министър да не хвърля прахуляк в очите на народа с безадресни изказвания за участвали в схемите служители на реда

Поне десетима гранични служители на реда са взели участие в разнообразни схеми за трафик на мигранти . Това през вчерашния ден в Пловдивско вицепремиерът и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Въпросните служители на реда били в разнообразни териториални поделения на „ Гранична полиция “, а „ Вътрешна сигурност “ работела по изясняването на проблема във взаимоотношение с прокуратурата.  Министър Демерджиев обаче спря дотук. Имена не бяха посочени.

Думите на вътрешния министър очевидно целят усмиряване на публичното неодобрение на фона на засиления мигрантски напън и преследването от 25 август, довело до гибелта на двама бургаски служители на реда. По-вероятно е обаче те да се окажат следващата бутафория на управляващите, от която няма да последва нищо значително. Обществото последователно ще не помни за случая, а схемаджиите ще си останат ненаказани. Трафикът на мигранти пък ще продължи с цялостна мощ, а нищо чудно да отнеме и още човешки животи.

За да не се случи това, е нужна по-голяма увереност от страна на политическото управление на Министерство на вътрешните работи , в това число в посока наказания против фрагменти на най-високо професионално равнище.

Ако в най-скоро време не бъде оповестено кои са служителите на реда, подпомагащи трафика на мигранти, ще е ясно, че властта още веднъж е хвърлила прахуляк в очите на народа. Но пък служебното държавно управление и министър Демерджиев са за малко в ръководството. Няма да има кой да им търси отговорност.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР