Служебният вътрешен министър Бойко Рашков продължава с пенсионирането на шефовете

...
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков продължава с пенсионирането на шефовете
Коментари Харесай

Нов ден, нов пенсиониран шеф в МВР

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков продължава с пенсионирането на шефовете в Министерство на вътрешните работи. В сряда на ведомството Бойко Славчев. В четвъртък пристигна ред на шефа на инспектората Николай Гешев. Той е бил освободен от поста си по същата наредба от Закона за държавния чиновник, излиза наяве от известието на Министерство на вътрешните работи.

Дирекция " Инспекторат " е една от основните в Министерство на вътрешните работи. Нейните пълномощия включват инспекции за всевъзможен вид нарушавания от чиновниците.
Гешев е бил пенсиониран до момента в който е в болнични. Той не е бил на работа поради затруднения след прекаран ковид. Пред бТВ Гешев описа, че е бил издирван вкъщи от чиновници на инспектората и на отдел " Човешки запаси ", с цел да му бъде връчена заповедта, само че не е съумял да се види с тях.

Той е дълготраен чиновник. Награждаван е неведнъж. Това второто му освобождение от системата. Предишното е през 2017 година, още веднъж по времето на служебно държавно управление. След това е възобновен на работа след правосъдно решение.

" Това се дължи освен на доноси, само че и на упоритости. Доносите са мотивът, а повода са упоритости да бъде овладян инспекторатът на Министерство на вътрешните работи, тъй като прави главните инспекции и в тях ние откриваме нарушавания, някой път може на инспектората да му бъде казано, в мое отстъствие, да не извъшрва избрана инспекция или пък да извърши тенденциозна инспекция ", сподели Гешев пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР