Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е учуден, че прокуратурата е

...
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е учуден, че прокуратурата е
Коментари Харесай

Бойко Рашков е свалил доверието си от началника на дирекция „Вътрешна сигурност“

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е изумен, че прокуратурата е упълномощила на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства да ревизира Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

„ Прокуратурата не може да разпорежда инспекция на Националното бюро. Българската прокуратура по този начин и не можа да разбере, че НБКСРС е самостоятелен държавен орган, който е акредитиран да реализира такава инспекция, в това число и върху прокуратурата. Днешното изказване на прокуратурата демонстрира правно невежество”, съобщи за NOVA Рашков.

Самият длъжностен министър продължава инспекцията в Министерство на вътрешните работи и сподели, че тази заран е свалил доверието си от началника на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи – една от двете служби, с изключение на ГДБОП, които прокуратурата желае да бъдат тествани от Бюрото за надзор на СРС.

Пред NOVA Рашков съобщи, че е разговарял със Стефан Банков.

„ Няма да го отстранявам. Има други благоприятни условия. Аз не заличавам фрагментите на Министерство на вътрешните работи, както се пробваха първоначално някои да споделят и да ме обвиняват”, разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР