Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на пътна

...
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на пътна
Коментари Харесай

Рашков вади катаджиите от храстите

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил чиновниците на пътна полиция към този момент да не се крият, до момента в който извършват отговорностите си по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Това афишира той в отговор на писмен въпрос от парламентарния надзор на депутата от " Демократична България " Мартин Димитров по отношение на практиката, позната още като „ криене по храстите “ за да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния миг.

Рашков е наредил още както катаджиите, по този начин и техните служебни коли да бъдат на забележими места, до момента в който извършват отговорностите си по надзор на скоростта.

" По мое предписание по отношение на възстановяване работата на полицейските чиновници, на 18.06.2021 година документално е разпоредено до всички чиновници на ведомството, осъществяващи действия по запазване на публичния ред и надзор на пътното придвижване, същите да се извършват посредством очевидно наличие както на чиновниците, по този начин и на служебни те коли ", се споделя в отговора на служебния министър.

Според Рашков нарушителите, които основават предпоставки за пораждане на произшествия би трябвало " да бъдат изваждани от транспортните потоци ".
В заповедта на министъра написа още, че контролът на скоростта би трябвало да се прави тук-там, характеризиращи се с централизация на тежки пътнотранспортни катастрофи.

За чиновниците на КАТ, които не съблюдават заповедите се чакат дисциплинарни санкции.

Сигнали за водачи, които карат рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както персонално, по този начин и посредством акредитиран представител в деловодствата на структурите на Министерство на вътрешните работи или в Приемната на Министерство на вътрешните работи, както и по електронен път, по поща, посредством Единен европейски номер за незабавни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР