Служебният социален министър Лазар Лазаров разкри, че е бил предложен

...
Служебният социален министър Лазар Лазаров разкри, че е бил предложен
Коментари Харесай

Направено е предложение: 12% ръст на пенсиите от 1 юли

Служебният обществен министър Лазар Лазаров разкри, че е бил препоръчан 12% растеж на всички пенсии от 1 юли . По думите му при положение, че бъде признато решението за реда и събиране на доходи и за реализиране на разноски, както и по този начин нареченият „ удължителен закон “ – пари ще има . И добави, че разноските за пенсии през 2023 година ще надвишават 19 милиарда .

Ако предлагането на служебното държавно управление се одобри, минималната пенсия ще се усили от 467 лв. на 523 лв. , а междинната ще бъде към 800 лв. , пресметна министър Лазаров, допълвайки, че не се планува повдигане на тавана за оптималните пенсии.

Служебният министър направи коментар и по проблема със Сребърния фонд : „ Няма предложение, което да споделя изрично да бъдат употребявани средствата от Сребърния фонд. (…) Онова, което се предлага, е тези средства краткотрайно, дружно със средствата от Европейския съюз, при потребност, вместо да бъдат теглени държавни заеми с огромна рента, да се употребяват – като една опция. “

Според Лазаров на идващия министър се оставя една съвършено работеща система и пожела триумф на наследника си – Иванка Шалапатова , номинирана в проектокабинета „ Денков-Габриел “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР